127th session of the Scientific Council

Report of Contributions

1. Opening of the session

Contribution ID: 0

Type: not specified

1. Opening of the session

Thursday 20 February 2020 09:30 (10 minutes)

Presenter: MATVEEV, V.

2. Approval of the session Progra...

Contribution ID: 1

Type: not specified

2. Approval of the session Programme

Thursday 20 February 2020 09:40 (5 minutes)

3. Director's report

Contribution ID: 2

Type: not specified

3. Director's report

Thursday 20 February 2020 09:45 (50 minutes)

Summary

Presenter: MATVEEV, V.

4. Discussion of the Director's report

Contribution ID: 3

Type: not specified

4. Discussion of the Director's report

Thursday 20 February 2020 10:35 (15 minutes)

5. Appointment of the Editing Boa...

Contribution ID: 4

Type: not specified

5. Appointment of the Editing Board for drafting the Resolution of the Scientific Council

Thursday 20 February 2020 10:50 (2 minutes)

6. Appointment of the Committee ...

Contribution ID: 5

Type: not specified

6. Appointment of the Committee for the election of Director of the Flerov Laboratory of Nuclear Reactions (FLNR) and for voting on the endorsement of appointments of Deputy Directors of the Laboratory of Radiation Biology (LRB)

Thursday 20 February 2020 10:52 (2 minutes)

Summary

7. Progress of implementation of t ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

7. Progress of implementation of the Seven-year plan for the development of JINR for 2017–2023 in its major sections and proposals for updates to the Plan:

Thursday 20 February 2020 11:20 (2 hours)

-NICA project

Contribution ID: 7

Type: not specified

-NICA project

Thursday 20 February 2020 11:20 (30 minutes)

Presenter: KEKELIDZE, V.

–Particle physics

Contribution ID: 8

Type: not specified

-Particle physics

Thursday 20 February 2020 11:50 (30 minutes)

Summary

Presenter: LEDNICKÝ, R.

–Nuclear physics

Contribution ID: 9

Type: not specified

-Nuclear physics

Thursday 20 February 2020 12:20 (30 minutes)

Presenter: ITKIS, M.

-Condensed matter physics

Contribution ID: 10

Type: not specified

-Condensed matter physics

Thursday 20 February 2020 12:50 (30 minutes)

Presenter: SHARKOV, B.

8. Discussion of the reports (#7)

Contribution ID: 11

Type: not specified

8. Discussion of the reports (#7)

Thursday 20 February 2020 13:20 (15 minutes)

Summary

10. Recommendations of the Progr...

Contribution ID: 12

Type: not specified

10. Recommendations of the Programme Advisory Committees taken at the meetings in January-February 2020:

Thursday 20 February 2020 15:00 (1 hour)

–PAC for Particle Physics

Contribution ID: 13

Type: not specified

-PAC for Particle Physics

Thursday 20 February 2020 15:00 (20 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

–PAC for Nuclear Physics

Contribution ID: 14

Type: not specified

-PAC for Nuclear Physics

Thursday 20 February 2020 15:20 (20 minutes)

Summary

Presenter: LEWITOWICZ, M.

–PAC for Condensed Matter Physics

Contribution ID: 15

Type: not specified

-PAC for Condensed Matter Physics

Thursday 20 February 2020 15:40 (20 minutes)

Presenter: NAGY, D. L.

12. Discussion of the amendments...

Contribution ID: 17

Type: not specified

12. Discussion of the amendments proposed to the Regulations for the election of Directors and for the endorsement of appointments of Deputy Directors of JINR Laboratories (closed session)

Thursday 20 February 2020 17:05 (30 minutes)

Summary

Presenters: BORCEA, C.; MEMBERS OF THE WORKING GROUP: R. TSENOV, M. WALIGORSKI, I. WILHELM

13. Draft Strategic plan for the ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

13. Draft Strategic plan for the long-term development of JINR

Friday 21 February 2020 09:30 (40 minutes)

Summary

Presenters: MATVEEV, V.; SHARKOV, B.

14. Reports by young scientists as ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

14. Reports by young scientists as recommended by the PACs:

Friday 21 February 2020 10:10 (1 hour)

Summary

–"Real-time detection of supernov...

Contribution ID: 22

Type: not specified

-"Real-time detection of supernova neutrino signal"

Friday 21 February 2020 10:10 (20 minutes)

Summary

Presenter: SHESHUKOV, A.

–"Study of No isotopes with the G...

Contribution ID: 23

Type: not specified

-"Study of No isotopes with the GABRIELA array"

Friday 21 February 2020 10:30 (20 minutes)

Summary

Presenter: KUZNETSOVA, A.

–"Neutron activation analysis as a ...

Contribution ID: 24

Type: not specified

-"Neutron activation analysis as a tool for tracing the accumulation of silver nanoparticles in tissues of female mice and their offspring"

Friday 21 February 2020 10:50 (20 minutes)

Summary

Presenter: ZINICOVSCAIA, I.

15. Jury's recommendations on the ...

Contribution ID: 25

Type: not specified

15. Jury's recommendations on the award of the N. Bogoliubov Prize

Friday 21 February 2020 11:30 (10 minutes)

Summary

Presenter: MATVEEV, V.

16. Jury's recommendations on the ...

Contribution ID: 26

Type: not specified

16. Jury's recommendations on the award of the B. Pontecorvo Prize

Friday 21 February 2020 11:40 (10 minutes)

Summary

Presenters: MATVEEV, V.; OLSHEVSKIY, A.

18. General discussion. Adoption...

Contribution ID: 28

Type: not specified

18. General discussion. Adoption of the Resolution of the Scientific Council

Friday 21 February 2020 12:05 (1 hour)

Summary

19. Closing of the session

Contribution ID: 29

Type: not specified

19. Closing of the session

Friday 21 February 2020 13:05 (5 minutes)

Summary

Presenter: MATVEEV, V.

11. Election of Director of FLNR a...

Contribution ID: 30

Type: not specified

11. Election of Director of FLNR and endorsement of appointments of Deputy Directors of LRB (closed session):

Thursday 20 February 2020 16:00 (45 minutes)

Summary

–recommendations of the Election ...

Contribution ID: 31

Type: not specified

-recommendations of the Election Committee

Thursday 20 February 2020 16:00 (5 minutes)

Presenter: ELECTION COMMITTEE

-presentation by the candidate for ...

Contribution ID: 32

Type: not specified

-presentation by the candidate for the position of Director of FLNR

Thursday 20 February 2020 16:05 (10 minutes)

Summary

Presenter: SIDORCHUK, S.

-discussion of the candidate

Contribution ID: 33

Type: not specified

-discussion of the candidate

Thursday 20 February 2020 16:15 (5 minutes)

Summary

-proposal by the Director of LRB...

Contribution ID: 34

Type: not specified

proposal by the Director of LRB for the appointments of Deputy Directors

Thursday 20 February 2020 16:20 (10 minutes)

Presenter: BUGAY, A.

-discussion of the candidates

Contribution ID: 35

Type: not specified

-discussion of the candidates

Thursday 20 February 2020 16:30 (5 minutes)

-secret ballot

Contribution ID: 36

Type: not specified

-secret ballot

Thursday 20 February 2020 16:35 (10 minutes)

17. Jury's recommendations on the ...

Contribution ID: 37

Type: not specified

17. Jury's recommendations on the award of the JINR annual prizes for best papers in the fields of scientific research, methodology, research and technology, and applied research

Friday 21 February 2020 11:50 (15 minutes)

Summary

Presenter: SHARKOV, B.

9. International Year of Basic Scie ...

Contribution ID: 38

Type: not specified

9. International Year of Basic Sciences for Development in 2022: status and prospect

Thursday 20 February 2020 13:35 (20 minutes)

Summary

Presenter: SPIRO, M.