51st meeting of the PAC for Condensed Matter Physics

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

1. Opening of the meeting

Monday 20 January 2020 10:00 (10 minutes)

Presenter: NAGY, D. L.

Contribution ID: 1 Type: not specified

2. Implementation of the recommendations of the previous PAC meeting

Monday 20 January 2020 10:10 (20 minutes)

Presenter: NAGY, D. L.

Type: not specified

Contribution ID: 2

3. Information on the Resolution of the 126th session of the JINR Scientific Council (September 2019) and on the decisions of the JINR Committee of Plenipotentiaries (November 2019)

Monday 20 January 2020 10:30 (20 minutes)

Presenter: SHARKOV, B.

Contribution ID: 3 Type: not specified

4. Progress report on developing a concept for a new neutron source at FLNP

Monday 20 January 2020 10:50 (25 minutes)

Presenter: SHVETSOV, V.

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

5. Main results of the instrumentation development and scientific research in the field of condensed matter physics at the IBR-2 reactor in 2019

Monday 20 January 2020 11:15 (25 minutes)

Presenter: KOZLENKO, D.

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

6. Information about the FLNP User Programme

Monday 20 January 2020 12:00 (20 minutes)

Presenter: CHUDOBA, D.

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

7. New inelastic neutron scattering spectrometer at the IBR-2 reactor: the status and the prospects of the project

Monday 20 January 2020 12:20 (25 minutes)

Summary

Presenters: ZAJĄC, W.; CHUDOBA, D.

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

8. Development of the neutron radiography and tomography instrument at the WWR-K reactor (INP, Almaty, Kazakhstan)

Monday 20 January 2020 14:30 (25 minutes)

Presenter: NAZAROV, K.

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

9. Report on the completed project "Development of an open information and educational environment to support research priorities in materials science and structure of matter" and proposal for opening a new project: "Open information and educational environment for supporting fundamental and applied multidisciplinary research at JINR"

Monday 20 January 2020 14:55 (25 minutes)

Referees: L. Avramov, O. Culicov, Yu. Kryukov 10'

Presenter: PANEBRATTSEV, Yu.

Contribution ID: 10 Type: not specified

10. Scientific reports:

Monday 20 January 2020 15:50 (1h 15m)

Contribution ID: 11 Type: not specified

10.1. "Microscopic mechanism of the spontaneous polarization in strontium hexaferrites"

Monday 20 January 2020 15:50 (15 minutes)

Presenter: TURCHENKO, V.

Contribution ID: 12 Type: not specified

10.2. "Ultrasensitive detection of analyte molecules at attomolar concentration by Raman spectroscopy"

Monday 20 January 2020 16:05 (15 minutes)

Presenter: ARZUMANYAN, G.

Contribution ID: 13 Type: not specified

10.3. "Superconductor spintronics based on Josephson nanostructures"

Monday 20 January 2020 16:20 (15 minutes)

Presenter: SHUKRINOV, Yu.

Contribution ID: 14 Type: not specified

10.4. "TEM examination of the ceramics irradiated with heavy ions of fission fragment energies"

Monday 20 January 2020 16:35 (15 minutes)

Presenter: SKURATOV, V.

Contribution ID: 15 Type: not specified

10.5. "Structural modification of carbon materials by swift heavy ions"

Monday 20 January 2020 16:50 (15 minutes)

Presenter: OLEJNICZAK, A.

Contribution ID: 17 Type: not specified

11. Information about the International Conference "Radiobiological Basis of Radiation Therapy" (17–18 October 2019, Dubna)

Monday 20 January 2020 17:05 (15 minutes)

Presenter: KOSHLAN, I.

Contribution ID: 18 Type: not specified

12. Meeting of the PAC members with the JINR Directorate (closed discussion)

Tuesday 21 January 2020 10:00 (1 hour)

Contribution ID: 19 Type: not specified

13. Poster presentations by young scientists

Tuesday 21 January 2020 11:00 (50 minutes)

Contribution ID: 20 Type: not specified

14. Selection of the best poster presentations

Tuesday 21 January 2020 11:50 (10 minutes)

Contribution ID: 21 Type: not specified

15. Awarding the authors of the best poster presentations made at the previous PAC meeting

Tuesday 21 January 2020 12:00 (5 minutes)

Contribution ID: 22 Type: not specified

16. General discussion

Tuesday 21 January 2020 12:05 (20 minutes)

Contribution ID: 24 Type: not specified

18. Adoption of the PAC recommendations

Tuesday 21 January 2020 12:50 (30 minutes)

Contribution ID: 25 Type: not specified

19. Closing of the meeting

Tuesday 21 January 2020 13:20 (10 minutes)

Contribution ID: 28 Type: not specified

17. Proposals for the agenda of the next PAC meeting

Tuesday 21 January 2020 12:30 (20 minutes)