129th session of the Scientific Council

Report of Contributions

1. Opening of the session

Contribution ID: 1

Type: not specified

1. Opening of the session

Thursday, 18 February 2021 15:00 (5 minutes)

2. Approval of the session Progra...

Contribution ID: 2

Type: not specified

2. Approval of the session Programme

Thursday, 18 February 2021 15:05 (5 minutes)

Presenter: BORCEA, C.

3. Report by the JINR Director

Contribution ID: 3

Type: not specified

3. Report by the JINR Director

Thursday, 18 February 2021 15:10 (30 minutes)

4. Discussion of the Director's report

Contribution ID: 4

Type: not specified

4. Discussion of the Director's report

Thursday, 18 February 2021 15:40 (15 minutes)

Presenter: BORCEA, C.

5. Appointment of the Editing Boa...

Contribution ID: 5

Type: not specified

5. Appointment of the Editing Board for drafting the resolution of the Scientific Council

Thursday, 18 February 2021 15:55 (5 minutes)

Presenter: BORCEA, C.

6. Progress of implementation of t ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

6. Progress of implementation of the NICA project

Thursday, 18 February 2021 16:00 (20 minutes)

Presenter: KEKELIDZE, V.

7. First experiments at the SHE Fa...

Contribution ID: 7

Type: not specified

7. First experiments at the SHE Factory

Thursday, 18 February 2021 16:20 (20 minutes)

Presenter: OGANESSIAN, Yu.

8. Programme of the JINR Centre...

Contribution ID: 8

Type: not specified

8. Programme of the JINR Centre of Radiobiology Research

Thursday, 18 February 2021 16:40 (20 minutes)

Presenter: BUGAY, A.

9. Proposal for updates to the ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

9. Proposal for updates to the Seven-Year Plan for the Development of JINR for 2017-2023

Thursday, 18 February 2021 17:00 (20 minutes)

Presenter: SORIN, A.

10. Discussion of the reports (item ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

10. Discussion of the reports (items 6-9)

Thursday, 18 February 2021 17:20 (20 minutes)

11. Recommendations of the Progr...

Contribution ID: 11

Type: not specified

11. Recommendations of the Programme Advisory Committees taken at the meetings in January 2021:

Thursday, 18 February 2021 18:00 (1h 20m)

–PAC for Particle Physics

Contribution ID: 12

Type: not specified

-PAC for Particle Physics

Thursday, 18 February 2021 18:00 (20 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

–PAC for Nuclear Physics

Contribution ID: 13

Type: not specified

-PAC for Nuclear Physics

Thursday, 18 February 2021 18:20 (20 minutes)

Presenter: LEWITOWICZ, M.

-joint session of the PAC for Parti...

Contribution ID: 14

Type: not specified

-joint session of the PAC for Particle Physics and the PAC for Nuclear Physics for the assessment of JINR neutrino physics projects

Thursday, 18 February 2021 18:40 (20 minutes)

Presenters: TSERRUYA, I.; LEWITOWICZ, M.

–PAC for Condensed Matter Physics

Contribution ID: 15

Type: not specified

-PAC for Condensed Matter Physics

Thursday, 18 February 2021 19:00 (20 minutes)

Presenter: NAGY, D. L.

12. Membership of the PACs

Contribution ID: 16

Type: not specified

12. Membership of the PACs

Thursday, 18 February 2021 19:20 (5 minutes)

13. Scientific report "Implementati ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

13. Scientific report "Implementation of the SKIF project at the Budker Institute of Nuclear Physics (Novosibirsk)"

Friday, 19 February 2021 15:00 (25 minutes)

Presenter: LOGATCHOV, P.

14. Scientific report "The recent S...

Contribution ID: 18

Type: not specified

14. Scientific report "The recent SEM and ENAA investigations of carbonaceous meteorites obtained in collaboration with JINR and PIN (RAS) and their potential relevance to Astrobiology and the origin and distribution of biospheres"

Friday, 19 February 2021 15:25 (25 minutes)

Presenter: HOOVER, R.

15. Proposal for the award of the ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

15. Proposal for the award of the title "Honorary Doctor of JINR"

Friday, 19 February 2021 15:50 (10 minutes)

16. Jury's recommendation on the ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

16. Jury's recommendation on the award of the B. Pontecorvo Prize

Friday, 19 February 2021 16:00 (10 minutes)

Presenters: TRUBNIKOV, G.; OLSHEVSKIY, A.

17. Jury's recommendations on the ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

17. Jury's recommendations on the award of the JINR annual prizes for best papers in the fields of scientific research, instruments and methods, and applied research

Friday, 19 February 2021 16:10 (15 minutes)

Presenter: KEKELIDZE, V.

18. Proposal for naming the Labor ...

Contribution ID: 22

Type: not specified

18. Proposal for naming the Laboratory of Information Technologies after M. Meshcheryakov

Friday, 19 February 2021 16:25 (15 minutes)

Presenters: TRUBNIKOV, G.; KORENKOV, V.

19. Announcement of new electio ...

Contribution ID: 23

Type: not specified

19. Announcement of new elections of the Director of VBLHEP as decided at the 126th session of the Scientific Council

Friday, 19 February 2021 16:40 (5 minutes)

20.General discussion. Adoption o ...

Contribution ID: 28

Type: not specified

20.General discussion. Adoption of the resolution

Friday, 19 February 2021 17:05 (1 hour)

Presenter: BORCEA, C. **Session Classification:** Closed session

21.Adjournment

Contribution ID: 30

Type: not specified

21.Adjournment

Friday, 19 February 2021 18:05 (5 minutes)