# 131st session of the Scientific Council

## **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### 1. Opening of the session

Thursday, 24 February 2022 15:00 (5 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### 2. Approval of the session Programme

Thursday, 24 February 2022 15:05 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### 3. Report by the JINR Director

Thursday, 24 February 2022 15:10 (40 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### 4. Discussion of the Director's report

Thursday, 24 February 2022 15:50 (15 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## 5. Appointment of the Editing Board for drafting the Resolution of the Scientific Council

Thursday, 24 February 2022 16:05 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

## 6. Appointment of the Committee for the election of Director of the Veksler and Baldin Laboratory of High Energy Physics (VBLHEP)

Thursday, 24 February 2022 16:10 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### - PAC for Condensed Matter Physics

Thursday, 24 February 2022 16:45 (15 minutes)

Presenter: NAGY, D. L.

**Session Classification:** 7. Recommendations of the Programme Advisory Committees taken at the meetings in January 2022:

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### - PAC for Particle Physics

Thursday, 24 February 2022 16:15 (15 minutes)

**Presenter:** TSERRUYA, I.

**Session Classification:** 7. Recommendations of the Programme Advisory Committees taken at the meetings in January 2022:

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### - PAC for Nuclear Physics

Thursday, 24 February 2022 16:30 (15 minutes)

Presenter: LEWITOWICZ, M.

**Session Classification:** 7. Recommendations of the Programme Advisory Committees taken

at the meetings in January 2022:

Contribution ID: 10 Type: not specified

## particle physics and high-energy heavy-ion physics, information technologies

Thursday, 24 February 2022 17:25 (20 minutes)

Presenter: KEKELIDZE, V.

Session Classification: 9. Concept of the seven-year plan for the development of JINR for

2024–2030 in major areas:

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### - nuclear physics, applied and innovation research

Thursday, 24 February 2022 17:45 (20 minutes)

**Presenter:** DMITRIEV, S.

Session Classification: 9. Concept of the seven-year plan for the development of JINR for

2024-2030 in major areas:

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### - condensed matter physics, radiobiology

Thursday, 24 February 2022 18:05 (20 minutes)

Presenter: KOSTOV, L.

Session Classification: 9. Concept of the seven-year plan for the development of JINR for

2024–2030 in major areas:

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### 10. Discussion of the reports (item 8)

Thursday, 24 February 2022 18:25 (20 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 27 Type: not specified

#### 11. Election of Director of VBLHEP:

Thursday, 24 February 2022 18:45 (1h 10m)

Presenter: KILIN, S.

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### 8. Memberships of the PACs

Thursday, 24 February 2022 17:00 (5 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 30 Type: not specified

 - "Investigation of superconductivity and magnetism in layered nanostructures by polarized neutron reflectometry with secondary radiation registration"

Friday, 25 February 2022 15:00 (15 minutes)

**Presenter:** ZHAKETOV, V.

**Session Classification:** 12. Reports by young scientists as recommended by the PACs:

Contribution ID: 31 Type: not specified

## - "Deep learning methods and software for the reconstruction of elementary particle trajectories"

Friday, 25 February 2022 15:15 (15 minutes)

**Presenter:** GONCHAROV, P.

**Session Classification:** 12. Reports by young scientists as recommended by the PACs:

Contribution ID: 32 Type: not specified

## - "Construction of ARIADNA applied stations based on the NICA accelerator complex"

Friday, 25 February 2022 15:30 (15 minutes)

Presenter: SLIVIN, A.

 $\textbf{Session Classification:} \ \ 12. \ \ Reports \ by young \ scientists \ as \ recommended \ by \ the \ PACs:$ 

Contribution ID: 33 Type: not specified

## - "Detailed study of radioactive decay properties of No isotopes with $\alpha$ , $\beta$ , $\gamma$ -spectroscopy method"

Friday, 25 February 2022 15:45 (15 minutes)

**Presenter:** TEZEKBAYEVA, M.

**Session Classification:** 12. Reports by young scientists as recommended by the PACs:

Contribution ID: 35 Type: not specified

## - "Biohybrid nanocomplexes and their potential application in biomedicine"

Friday, 25 February 2022 16:00 (20 minutes)

Presenter: GORSHKOVA, Yu.

**Session Classification:** 13. Scientific reports on the results of 2021:

Contribution ID: 36 Type: not specified

#### - "Multiple facets of multiloop calculations"

Friday, 25 February 2022 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** BEDNYAKOV, A.

**Session Classification:** 13. Scientific reports on the results of 2021:

Contribution ID: 37 Type: not specified

## 14. Jury's recommendations on awarding the B. Pontecorvo Prize

Friday, 25 February 2022 16:40 (5 minutes)

**Presenter:** OLSHEVSKIY, A.

Contribution ID: 38 Type: not specified

# 15. Jury's recommendations on awarding JINR annual prizes for best papers in the fields of theoretical and experimental research, methodology and technology research, and applied technology research

Friday, 25 February 2022 16:45 (10 minutes)

Presenter: DMITRIEV, S.

Contribution ID: 39 Type: not specified

## 17. Proposals for awarding the title "Honorary Doctor of JINR"

Friday, 25 February 2022 17:05 (10 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 40 Type: not specified

## 18. Announcement of vacancies of positions in the directorates of JINR Laboratories

Friday, 25 February 2022 17:15 (5 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 41 Type: not specified

## 19. General discussion. Adoption of the Resolution of the Scientific Council

Friday, 25 February 2022 17:40 (1 hour)

Presenter: KILIN, S.

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 42 Type: not specified

#### 20. Closing of the session

Friday, 25 February 2022 18:40 (5 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 43 Type: not specified

## 16. Award of the Diploma "Honorary Doctor of JINR" to M. Waligórski

Friday, 25 February 2022 16:55 (10 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.