133rd session of the Scientific Council

Report of Contributions

1. Opening of the session

Contribution ID: 1 Type: not specified

1. Opening of the session

Thursday, 16 February 2023 11:00 (5 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 2 Type: not specified

2. Approval of the session Programme

Thursday, 16 February 2023 11:05 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 3 Type: not specified

3. Report by the JINR Director

Thursday, 16 February 2023 11:10 (50 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

4. Discussion of the Director's report

Thursday, 16 February 2023 12:00 (15 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

7. Appointment of the Editing Board for drafting the Resolution of the Scientific Council

Thursday, 16 February 2023 12:50 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 6

Type: not specified

8. Appointment of the Committee for the election of Director of the Frank Laboratory of Neutron Physics (FLNP) and the Meshcheryakov Laboratory of Information Technology (MLIT) and for voting on the endorsement of appointments of Deputy Directors of the Bogoliubov Laboratory of Theoretical Physics (BLTP)

Thursday, 16 February 2023 12:55 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

9. On the Draft Seven-Year Plan for the Development of JINR for 2024-2030

Thursday, 16 February 2023 14:00 (30 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 8 Type: not specified

10. Discussion of the report (item 9)

Thursday, 16 February 2023 14:30 (20 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 9 Type: not specified

- PAC for Particle Physics

Thursday, 16 February 2023 14:50 (20 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

Session Classification: 11. Recommendations of the Programme Advisory Committees

taken at the meetings in January 2023:

Contribution ID: 11 Type: not specified

- PAC for Nuclear Physics

Thursday, 16 February 2023 15:10 (20 minutes)

Presenter: NESVIZHEVSKY, V.

Session Classification: 11. Recommendations of the Programme Advisory Committees

taken at the meetings in January 2023:

Contribution ID: 12 Type: not specified

- PAC for Condensed Matter Physics

Thursday, 16 February 2023 15:30 (20 minutes)

Presenter: NAGY, D. L.

Session Classification: 11. Recommendations of the Programme Advisory Committees

taken at the meetings in January 2023:

Contribution ID: 13 Type: not specified

12. Election of Directors of FLNP and MLIT and endorsement of appointments of Deputy Directors of BLTP:

Thursday, 16 February 2023 16:10 (50 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 14 Type: not specified

-"A study of the correlation between the kinetic energy of a track and its energy response in the ZDC for run7 of the BM@N experiment"

Friday, 17 February 2023 11:00 (15 minutes)

Presenter: ALISHINA, K.

Session Classification: 13. Reports by young scientists as recommended by the PACs:

Contribution ID: 15 Type: not specified

-"Development of lithium-ion batteries with increased specific energy"

Friday, 17 February 2023 11:15 (15 minutes)

Presenter: YERDAULETOV, M.

Session Classification: 13. Reports by young scientists as recommended by the PACs:

Contribution ID: 17 Type: not specified

14. Award of the V. Dzhelepov Prize to P. Apel

Friday, 17 February 2023 11:30 (5 minutes)

Presenters: TRUBNIKOV, G.; RUSSAKOVICH, N.

Contribution ID: 18 Type: not specified

16. Jury's recommendations on the award of JINR annual prizes for best scientific, methodological, technological, and applied research papers

Friday, 17 February 2023 11:45 (15 minutes)

Presenter: KEKELIDZE, V.

Contribution ID: 19 Type: not specified

17. General discussion. Adoption of the Resolution of the Scientific Council

Friday, 17 February 2023 13:00 (1 hour)

Presenter: KILIN, S.

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 20 Type: not specified

18. Closing of the session

Friday, 17 February 2023 14:00 (5 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 21 Type: not specified

5. Report "Expanding Mexico-JINR collaboration: some areas of potential interest"

Thursday, 16 February 2023 12:15 (20 minutes)

Presenter: CETTO KRAMIS, A. M.

Contribution ID: 22 Type: not specified

6. Ceremony of signing the Joint Declaration of Intent between CONACYT (Mexico) and JINR on the sidelines of the Scientific Council

Thursday, 16 February 2023 12:35 (15 minutes)

Contribution ID: 23 Type: not specified

15. Presentation by the laureate of the V. Dzhelepov Prize

Friday, 17 February 2023 11:35 (10 minutes)

Presenter: APEL, P.