135th session of the Scientific Council

Report of Contributions

1. Opening of the session

Contribution ID: 1 Type: not specified

1. Opening of the session

Thursday 15 February 2024 11:00 (5 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 2 Type: not specified

2. Approval of the session Programme

Thursday 15 February 2024 11:05 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 3 Type: not specified

3. Report by the JINR Director

Thursday 15 February 2024 11:10 (50 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

4. Discussion of the Director's report

Thursday 15 February 2024 12:00 (15 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

5. Appointment of the Editing Board for drafting the Resolution of the Scientific Council

Thursday 15 February 2024 12:15 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

6. Appointment of the Committee for voting on the endorsement of appointments of Deputy Directors of the Dzhelepov Laboratory of Nuclear Problems (DLNP) and Frank Laboratory of Neutron Physics (FLNP)

Thursday 15 February 2024 12:20 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Type: not specified

Contribution ID: 7

7. Recommendations of the Programme Advisory Committees taken at the meetings in January 2024:

Thursday 15 February 2024 13:25 (1 hour)

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

- PAC for Particle Physics

Thursday 15 February 2024 13:25 (20 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

Contribution ID: 9 Type: not specified

- PAC for Nuclear Physics

Thursday 15 February 2024 13:45 (20 minutes)

Presenter: NESVIZHEVSKY, V.

Contribution ID: 10 Type: not specified

- PAC for Condensed Matter Physics

Thursday 15 February 2024 14:05 (20 minutes)

Presenter: NAGY, D. L.

Contribution ID: 11 Type: not specified

8. Amendments to the Regulation for the election of Directors and for the endorsed appointment of Deputy Directors of JINR Laboratories

Thursday 15 February 2024 14:25 (15 minutes)

Presenter: NEDELKO, S.

Contribution ID: 12 Type: not specified

9. Discussion of the report (item 8)

Thursday 15 February 2024 14:40 (20 minutes)

Contribution ID: 18 Type: not specified

12. Reports by young scientists as recommended by the PACs:

Friday 16 February 2024 11:00 (45 minutes)

Contribution ID: 19 Type: not specified

"Development of technology for the production of double-sided silicon microstrip modules for upgrading the NICA BM@N Silicon Tracking System"

Friday 16 February 2024 11:00 (15 minutes)

Presenter: SHEREMETIEV, A.

Contribution ID: 20 Type: not specified

- "Enhanced directional extraction of very cold neutrons using a diamond nanoparticle powder reflector"

Friday 16 February 2024 11:15 (15 minutes)

Presenter: NEZVANOV, A.

Contribution ID: 21 Type: not specified

13. Jury's recommendations on the award of JINR annual prizes for best papers in the fields of theoretical and experimental research, methodology and technology research, and applied technology research

Friday 16 February 2024 11:45 (15 minutes)

Presenter: KOSTOV, L.

Contribution ID: 22 Type: not specified

14. Proposals for awarding the title "Honorary Doctor of JINR"

Friday 16 February 2024 12:00 (5 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 23 Type: not specified

15. Announcement of vacancies of positions in the directorates of JINR Laboratories

Friday 16 February 2024 12:05 (5 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 24 Type: not specified

16. General discussion. Adoption of the Resolution of the Scientific Council

Friday 16 February 2024 12:10 (1 hour)

Presenter: KILIN, S.

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 25 Type: not specified

17. Closing of the session

Friday 16 February 2024 13:10 (5 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 26 Type: not specified

10. Endorsement of appointments of Deputy Directors of DLNP and FLNP:

Thursday 15 February 2024 15:20 (40 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Session Classification: Closed session (item 10)

Contribution ID: 27 Type: not specified

"Origin of high-pressure phase transition in the Ln₂Ti₂O₇ (Ln = La, Nd, Pr) Carpy-Galy phases"

Friday 16 February 2024 11:30 (15 minutes)

Presenter: ASADOV, A.

Contribution ID: 28 Type: not specified

11. Visit to the NICA accelerator complex

Thursday 15 February 2024 16:00 (1h 30m)