# 59th meeting of the PAC for Nuclear Physics

#### **Report of Contributions**

1. Opening of the meeting

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### 1. Opening of the meeting

Thursday 13 June 2024 09:30 (10 minutes)

Presenter: NESVIZHEVSKY, V.

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### 2. Implementation of the recommendations of the 58th PAC meeting

Thursday 13 June 2024 09:40 (20 minutes)

**Presenter:** NESVIZHEVSKY, V.

Contribution ID: 3 Type: **not specified** 

# 3. Information on the Resolution of the 135th session of the JINR Scientific Council (February 2024) and on the decisions of the JINR Committee of Plenipotentiaries (March 2024)

Thursday 13 June 2024 10:00 (20 minutes)

**Presenter:** DMITRIEV, S.

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### 5. Status of the U-400M accelerator

Thursday 13 June 2024 11:15 (25 minutes)

Referees: K. Hahn, V. Tshivhase, Qin Zhi

Presenter: SEMIN, V.

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### 4. Synthesis and study of the decay properties of isotopes of superheavy elements Ds and Lv

Thursday 13 June 2024 10:20 (20 minutes)

Referees: D. Eremenko, J. Lubián, E. Vardaci

Presenter: KOVRIZHNYKH, N.

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

# 6. Results of the first experiments at the ACCULINNA-2 separator and the scientific programme for 2024

Thursday 13 June 2024 11:45 (20 minutes)

Referees: M. Gaidarov, J. Lubián, I. Mazumdar

Presenter: CHUDOBA, V.

Contribution ID: 7

Type: not specified

# 7. Development of low-temperature detection systems for the study of coherent elastic scattering of neutrinos on atoms and nuclei and measurement of electromagnetic characteristics of neutrinos in the frame of theme 03-2-1100-2010

Thursday 13 June 2024 12:10 (20 minutes)

Referees: K. Hahn, V. Kuzminov, Qin Zhi

**Presenter:** TROFIMOV, V.

Contribution ID: 8 Type: not specified

## 8. Status and prospects of radiochemical research at the JINR Laboratory of Nuclear Problems

Thursday 13 June 2024 12:35 (20 minutes)

Referees: Guinyun Kim, D. Klinov, V. Nesvizhevsky

Presenter: BAIMUKHANOVA, A.

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### 9.1. Supercomputer "Govorun" for JINR tasks

Thursday 13 June 2024 14:30 (25 minutes)

Presenter: PODGAINY, D.

**Session Classification:** 9. Scientific reports:

Contribution ID: 10 Type: not specified

### 9.2. Radiobiological research at JINR: applications in radiation medicine and space exploration

Thursday 13 June 2024 14:55 (25 minutes)

**Presenter:** BUGAY, A.

**Session Classification:** 9. Scientific reports:

Contribution ID: 11 Type: not specified

# 10. Presentations of the new results and proposals by DLNP young scientists in the field of nuclear physics (6 reports)

Thursday 13 June 2024 15:50 (1h 50m)

Contribution ID: 12 Type: not specified

## 11. Closed discussion and voting for the best young scientists' presentations

Thursday 13 June 2024 17:40 (20 minutes)

Contribution ID: 13 Type: not specified

### 12. Meeting of the PAC members with the JINR Directorate

Friday 14 June 2024 09:30 (30 minutes)

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 14 Type: not specified

## 13. Drafting the PAC recommendations including proposals for the agenda of the next PAC meeting

Friday 14 June 2024 10:30 (2 hours)

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### 14. Presentation of the PAC recommendations to the directorates of JINR and the laboratories

Friday 14 June 2024 12:30 (30 minutes)

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### 15. Closing of the meeting

Friday 14 June 2024 13:00 (5 minutes)