# 136th session of the Scientific Council

### **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

### 1. Opening of the session

Thursday 12 September 2024 11:00 (5 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### 2. Approval of the session Programme

Thursday 12 September 2024 11:05 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### 3. Report by the JINR Director

Thursday 12 September 2024 11:10 (50 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### 4. Discussion of the Director's report

Thursday 12 September 2024 12:00 (15 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### 5. Appointment of the Editing Board for drafting the Resolution of the Scientific Council

Thursday 12 September 2024 12:15 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

## 6. Appointment of the Committee for the election of Director of the Laboratory of Radiation Biology (LRB)

Thursday 12 September 2024 12:20 (5 minutes)

Presenter: KILIN, S.

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

### 7. Recommendations of the Programme Advisory Committees taken at the meetings in June 2024:

Thursday 12 September 2024 13:25 (1 hour)

Contribution ID: 8 Type: **not specified** 

#### - PAC for Particle Physics

Thursday 12 September 2024 13:25 (20 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

#### - PAC for Nuclear Physics

Thursday 12 September 2024 13:45 (20 minutes)

Presenter: NESVIZHEVSKY, V.

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### - PAC for Condensed Matter Physics

Thursday 12 September 2024 14:05 (20 minutes)

Presenter: NAGY, D. L.

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### 8. Memberships of the PACs

Thursday 12 September 2024 14:25 (10 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 12 Type: not specified

### 9. Scientific report "The Search for Quark-Gluon Plasma at the Large Hadron Collider: What is Next?"

Thursday 12 September 2024 14:35 (30 minutes)

**Presenter:** SAHOO, Raghunath

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### 10. Election of Director of LRB:

Thursday 12 September 2024 15:25 (1 hour)

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 14 Type: **not specified** 

### 11. Reports by young scientists as recommended by the PACs:

Friday 13 September 2024 11:00 (45 minutes)

Contribution ID: 15 Type: not specified

### – "Study of $\Lambda$ -hyperon production in carbon collisions with solid targets in BM@N experiment"

Friday 13 September 2024 11:00 (15 minutes)

**Presenter:** ALISHINA, K.

Contribution ID: 16 Type: not specified

### - "Real-time follow-up of multimessenger alerts at the Baikal-GVD telescope"

Friday 13 September 2024 11:15 (15 minutes)

Presenter: DIK, V.

Contribution ID: 17 Type: not specified

## - "Pressure effect on crystal, magnetic structure and vibrational properties of van der Waals materials"

Friday 13 September 2024 11:30 (15 minutes)

Presenter: LIS, O.

Contribution ID: 18 Type: not specified

## 12. Jury's recommendations on the award of the V. Dzhelepov Prize

Friday 13 September 2024 11:45 (5 minutes)

**Presenter:** RUSSAKOVICH, N.

Contribution ID: 19 Type: not specified

## 17. Presentation of diplomas to the winners of JINR annual prizes for best scientific, methodological, technological, and applied research papers

Friday 13 September 2024 12:45 (30 minutes)

**Presenters:** TRUBNIKOV, G.; NEDELKO, S.

Contribution ID: 20 Type: not specified

### 18. General discussion. Adoption of the Resolution of the Scientific Council

Friday 13 September 2024 13:55 (1 hour)

Presenter: KILIN, S.

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 21 Type: not specified

### 19. Closing of the session

Friday 13 September 2024 15:35 (5 minutes)

**Presenter:** TRUBNIKOV, G.

Contribution ID: 22 Type: not specified

# 15. Jury's recommendations on the award of the N. N. Bogoliubov Prize. Award of the N. N. Bogoliubov Prize

Friday 13 September 2024 12:05 (10 minutes)

**Presenter:** MATVEEV, V.

Contribution ID: 23 Type: not specified

### 13. Jury's recommendations on the award of the G. Flerov Prize

Friday 13 September 2024 11:50 (5 minutes)

Presenter: OGANESSIAN, Yu.

Contribution ID: 24 Type: not specified

### 16. Presentations by the laureates of the N. N. Bogoliubov Prize

Friday 13 September 2024 12:15 (30 minutes)

Presenters: DE RÚJULA, Á.; TODOROV, I.

Contribution ID: 25 Type: not specified

## 14. Jury's recommendations on the award of the Oganesson Prize

Friday 13 September 2024 11:55 (10 minutes)

Presenter: TRUBNIKOV, G.