61st meeting of the PAC for Particle Physics

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

1. Opening of the meeting

Monday 20 January 2025 09:00 (5 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

Contribution ID: 2 Type: not specified

2. Implementation of the recommendations of the 60th meeting of the PAC

Monday 20 January 2025 09:05 (15 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

Contribution ID: 3 Type: **not specified**

3. Information on the Resolution of the 136th session of the JINR Scientific Council (September 2024) and on the decisions of the Committee of Plenipotentiaries of the Governments of the JINR Member States (November 2024)

Monday 20 January 2025 09:20 (20 minutes)

Presenter: KEKELIDZE, V.

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

4.1. Realization of the Nuclotron-NICA project

Monday 20 January 2025 09:40 (20 minutes)

Presenter: SIDORIN, A.

Session Classification: 4. Reports on the ongoing projects:

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

4.2. Engineering infrastructure of the NICA complex

Monday 20 January 2025 10:00 (20 minutes)

Presenter: MUKHIN, K.

Session Classification: 4. Reports on the ongoing projects:

Contribution ID: 6 Type: not specified

4.3. Implementation of the BM@N project

Monday 20 January 2025 10:20 (20 minutes)

Presenter: KAPISHIN, M.

Session Classification: 4. Reports on the ongoing projects:

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

4.4. Implementation of the SPD project

Monday 20 January 2025 10:40 (20 minutes)

Presenter: GUSKOV, A.

Session Classification: 4. Reports on the ongoing projects:

Contribution ID: 8 Type: not specified

5. Proposal for continuation of the MPD project

Monday 20 January 2025 11:20 (20 minutes)

Referees: Yu. Tikhonov, S. Bondarenko

Presenter: RYABOV, V.

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

6. Proposal for a new project: "Study of neutrino properties in accelerator experiments"

Monday 20 January 2025 11:40 (20 minutes)

Referees: A. Ereditato, A. Kulikov, O. Teryaev

Presenter: KOLUPAEVA, L.

Contribution ID: 10 Type: not specified

7.1. ALICE

Monday 20 January 2025 12:00 (20 minutes)

Presenter: ROGOCHAYA, E.

Session Classification: 7. Reports on research results obtained by the JINR groups in the

LHC experiments:

Contribution ID: 11 Type: not specified

7.2. ATLAS

Monday 20 January 2025 12:20 (20 minutes)

Presenter: YELETSKIKH, I.

Session Classification: 7. Reports on research results obtained by the JINR groups in the

LHC experiments:

Contribution ID: 12 Type: not specified

7.3. CMS

Monday 20 January 2025 12:40 (20 minutes)

Presenter: KARJAVIN, V.

Session Classification: 7. Reports on research results obtained by the JINR groups in the

LHC experiments:

Contribution ID: 14 Type: not specified

8.1. "Status of the SRC program of the HyperNIS+SRC project"

Monday 20 January 2025 14:30 (20 minutes)

Presenter: PATSYUK, M.

Session Classification: 8. Scientific reports:

Contribution ID: 15 Type: not specified

8.2. "Study of dark matter physics using fixed target experiments"

Monday 20 January 2025 14:50 (30 minutes)

Presenter: ZHEVLAKOV, A.

Session Classification: 8. Scientific reports:

Contribution ID: 16 Type: not specified

9. Poster presentations by young scientists in the field of particle physics

Monday 20 January 2025 15:30 (1 hour)

Contribution ID: 17 Type: not specified

10.1. Meeting of the PAC members with the JINR Directorate

Monday 20 January 2025 16:30 (30 minutes)

Session Classification: 10. Closed session

Contribution ID: 18 Type: not specified

10.2. PAC's recommendations including proposals for the next PAC meeting

Monday 20 January 2025 17:00 (30 minutes)

Session Classification: 10. Closed session

Contribution ID: 19 Type: not specified

11. Closing of the meeting

Monday 20 January 2025 17:30 (5 minutes)