62nd meeting of the PAC for Particle Physics

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

1. Opening of the meeting

Monday 23 June 2025 09:00 (5 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

June 30, 2025

Contribution ID: 2 Type: **not specified**

2. Implementation of the recommendations of the previous PAC meeting

Monday 23 June 2025 09:05 (15 minutes)

Presenter: TSERRUYA, I.

June 30, 2025

Contribution ID: 3 Type: not specified

3. Information on the Resolution of the 137th session of the JINR Scientific Council (February 2025) and on the decisions of the Committee of Plenipotentiaries of the Governments of the JINR Member States (March 2025)

Monday 23 June 2025 09:20 (20 minutes)

Presenter: KEKELIDZE, V.

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

4.1. Realization of the Nuclotron-NICA project

Monday 23 June 2025 09:40 (20 minutes)

Presenter: SIDORIN, A.

Session Classification: 4. Reports on the ongoing projects:

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

4.2. Realization of the MPD project

Monday 23 June 2025 10:00 (20 minutes)

Presenter: RYABOV, V.

Session Classification: 4. Reports on the ongoing projects:

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

4.3. Realization of the BM@N project, including the physics results from the Xe beam run

Monday 23 June 2025 10:20 (20 minutes)

Presenter: KAPISHIN, M.

Session Classification: 4. Reports on the ongoing projects:

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

4.4. Realization of the SPD project

Monday 23 June 2025 11:00 (20 minutes)

Presenter: GUSKOV, A.

Session Classification: 4. Reports on the ongoing projects:

Contribution ID: 8 Type: not specified

5.1. "Development of a physics program and detectors for experiments at CEPC" (former project - "Development of a particle registration technique in future experiments with the participation of JINR")

Monday 23 June 2025 11:20 (20 minutes)

Referees: S. Kuleshov, V. Kim, S. Tokar

Presenter: DAVYDOV, Yu.

Session Classification: 5. Reports on the projects terminating in 2025 and proposals for

their extension:

Contribution ID: 9 Type: not specified

5.2. ALICE

Monday 23 June 2025 11:40 (20 minutes)

Referees: M. Djordjevic, A. Taranenko

Presenter: BATYUNYA, B.

Session Classification: 5. Reports on the projects terminating in 2025 and proposals for

their extension:

Contribution ID: 10 Type: not specified

5.3. ATLAS

Monday 23 June 2025 12:00 (20 minutes)

Referees: E. Boos, S. Shmatov, A. Andreev, N. Piskunov

Presenter: YELETSKIKH, I.

Session Classification: 5. Reports on the projects terminating in 2025 and proposals for

their extension:

Contribution ID: 11 Type: not specified

5.4. CMS

Monday 23 June 2025 12:20 (20 minutes)

Referees: Yu. Tikhonov, A. Cheplakov

Presenter: KARZHAVIN, V.

Session Classification: 5. Reports on the projects terminating in 2025 and proposals for

their extension:

Contribution ID: 12 Type: not specified

6. Reports by young scientists on research in the field of particle physics

Monday 23 June 2025 14:00 (1 hour)

Contribution ID: 13 Type: not specified

7. Scientific report "Theoretical calculations for future electron-positron colliders: status and prospects"

Monday 23 June 2025 15:20 (30 minutes)

Presenter: ARBUZOV, A.

Contribution ID: 14 Type: not specified

8. General discussion

Monday 23 June 2025 15:50 (30 minutes)

Contribution ID: 15 Type: not specified

9.1. Meeting of the PAC members with the JINR Directorate

Monday 23 June 2025 16:20 (30 minutes)

Session Classification: 9. Closed session:

Contribution ID: 16 Type: not specified

9.2. PAC recommendations and proposals for the agenda of the next PAC meeting

Monday 23 June 2025 16:50 (30 minutes)

Session Classification: 9. Closed session:

Contribution ID: 17 Type: not specified

10. Closing of the meeting

Monday 23 June 2025 17:20 (5 minutes)