## 50th meeting of the PAC for Nuclear Physics

### **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### 1. Opening of the meeting

Monday 24 June 2019 10:00 (5 minutes)

**Presenter:** LEWITOWICZ, M.

Contribution ID: 1 Type: not specified

## 2. Implementation of the recommendations of the previous PAC meeting

Monday 24 June 2019 10:05 (20 minutes)

**Presenter:** LEWITOWICZ, M.

Contribution ID: 2

Type: not specified

## 3. Information on the Resolution of the 125th session of the JINR Scientific Council (February 2019) and on the decisions of the JINR Committee of Plenipotentiaries (March 2019)

Monday 24 June 2019 10:25 (20 minutes)

**Presenter:** ITKIS, M.

Contribution ID: 3 Type: not specified

### 4. Report on the theme "Information and Computing Infrastructure of JINR" and proposal for its extension

Monday 24 June 2019 10:45 (20 minutes)

Referees: Z. Vilakazi, I. Stekl, V. Bednyakov, I. Golutvin 5'

**Presenter:** STRIZH, T.

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### 5. First results of the experiments with the ACCULINNA-2 fragment separator

Monday 24 June 2019 11:50 (20 minutes)

Referees: A. Korsheninnikov, C. Beck, E. Vardaci 5'

**Presenter:** FOMICHEV, A.

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# 6. Proposal for the opening of a new project "Construction of a prototype of the initial section of a high-current heavy-ion linear accelerator aimed at producing intense radioactive ion beams for basic research"

Monday 24 June 2019 12:15 (20 minutes)

Referees: A. Korsheninnikov, S. Hofmann, M. Lewitowicz, A. Maj 5'

Presenter: GRIGORENKO, L.

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

# 7. Report on the theme "Investigations of Neutron Nuclear Interactions and Properties of the Neutron" and its project. Proposals for extension of the theme and project:

Monday 24 June 2019 15:00 (1h 25m)

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### 7.1. Project TANGRA

Monday 24 June 2019 15:00 (20 minutes)

Referees: Guinyun Kim, V. Ostashko, C. Petitjean, V. Egorov, A. Popov 5'

#### **Summary**

Presenter: KOPATCH, Yu.

Contribution ID: 8 Type: not specified

### 7.2. Report on the theme "Investigations of Neutron Nuclear Interactions and Properties of the Neutron"

Monday 24 June 2019 15:25 (25 minutes)

Referees: V. Nesvizhevsky, Guinyun Kim, F. Piquemal, A. Barabanov, O. Shcherbakov 5'

#### **Summary**

**Presenter:** LYCHAGIN, E.

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

# 7.3. Letter of intent to open a new project: "Construction of a prototype of the set-up for measurement of the neutron lifetime using the time-of-flight method"

Monday 24 June 2019 15:55 (10 minutes)

Referees: V. Ostashko, V. Nesvizhevsky, C. Petitjean 5'

Presenter: KUZNETSOV, V.

Contribution ID: 10 Type: not specified

## 7.4. Letter of intent to open a new project: "Construction of a prototype of the polarized nuclear target"

Monday 24 June 2019 16:10 (10 minutes)

Referees: V. Nesvizhevsky, A. Maj, F. Piquemal 5'

Presenter: NOVITSKY, V.

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### 8. Poster presentations by young scientists

Monday 24 June 2019 16:30 (40 minutes)

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### 9. Closed discussion of the poster presentations

Monday 24 June 2019 17:10 (10 minutes)

Contribution ID: 13 Type: not specified

## 10. Information about the proposal for the opening of a new theme "Development of the Conceptual Design of a New Advanced Neutron Source at JINR"

Monday 24 June 2019 17:20 (20 minutes)

**Presenter:** SHVETSOV, V.

Contribution ID: 14 Type: not specified

### 11. Progress report on the E&T&RM project and proposal for its extension

Monday 24 June 2019 17:40 (20 minutes)

Referees: I. Stekl, E. Vardaci, Z. Vilakazi, Guinyun Kim, A. Kievitskaya, Yu. Titarenko 5'

#### **Summary**

Presenter: BALDIN, A.

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### 12. General discussion

Monday 24 June 2019 18:20 (30 minutes)

Contribution ID: 16 Type: not specified

## 13. Announcement of the authors of the best poster presentations

Monday 24 June 2019 18:50 (5 minutes)

**Presenter:** LEWITOWICZ, M.

Contribution ID: 17 Type: not specified

### 14. Meeting of the PAC members with the JINR Directorate

Tuesday 25 June 2019 09:30 (30 minutes)

**Summary** 

Contribution ID: 18 Type: not specified

## 15. Report on the project "GDH&SPASCHARM&NN: Study of the nucleon spin structure in strong and electromagnetic interactions" and proposal for its extension

Tuesday 25 June 2019 10:20 (20 minutes)

Referees: C. Petitjean, F. Piquemal, C. Beck, E. Vardaci, V. Ladygin, V. Pavlov 5'

Presenter: UZIKOV, Yu.

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### 17. Proposals for the agenda of the next PAC meeting

Tuesday 25 June 2019 11:10 (20 minutes)

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### 18. Preparation of the PAC recommendations

Tuesday 25 June 2019 11:30 (1h 30m)

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### 19. PAC recommendations

Tuesday 25 June 2019 13:00 (20 minutes)

Session Classification: Closed session

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### 20. Closing of the meeting

Tuesday 25 June 2019 13:20 (10 minutes)

Contribution ID: 24 Type: not specified

## 21. Visit to the Laboratory of Information Technologies

Tuesday 25 June 2019 14:00 (2 hours)

**Summary** 

**Presenters:** STRIZH, T.; SKOBELEV, N.

Contribution ID: 25

Type: not specified

## 16. Scientific report "Transverse momentum distributions of hadrons in the Tsallis nonextensive statistics"

Tuesday 25 June 2019 10:45 (20 minutes)

**Presenter:** PARVAN, A.